×

Du har inga produkter i varukorgen.

5 tips för att fynda på auktion online 2022

Har du någon fråga angående flytthjälp? Kontakta oss för förfrågan!

Oavsett om du drömmer dig bort framför Antikrundan på kvällarna, handlar begagnat för miljöns skull, vill spara pengar, eller precis som många andra finner nöje i det, så är förutsättningarna för att fynda på auktion år 2022 bättre än någonsin. Varför? För att det finns online. Jag ska gå igenom 5 användbara tips för dig som vill komma igång med att fynda på auktion 2022.

Tips för att fynda på auktion online 2022

Fynda på auktion – Online vs Traditionell

Att handla på auktion online fungerar i princip på samma sätt som det gör annars. De huvudsakliga skillnaderna är att du kan delta varifrån du vill, budgivningarna är längre, och utbudet större. Detta öppnar upp för goda möjligheter till att fynda, och gör det betydligt mer enkelt för någon utan tidigare erfarenhet. 

1. Ha tålamod

Håll ut tills budgivningens slut börjar närma sig innan du placerar ditt bud. Var inte för ivrig, det kan leda till att du bidrar till ett högre slutpris som du själv förlorar pengar på vid vinst av objektet. För att fynda på auktion online bör du ha is i magen och vänta tills slutet av budgivningen. 

2. Granska 

Budgivningar online sträcker sig över längre tid än traditionella. Det är inte ovanligt att den pågår i en vecka, eller till och med längre. Dra nytta av det genom att undersöka föremålet du är intresserad av. Sök online efter så mycket relevant information du kan hitta, och värdera objektet därefter. 

3. Bevaka 

Du behöver inte vara orolig för att du konstant måste gå in och kolla till budgivningar. De flesta online auktioner erbjuder funktioner som tillåter dig bevaka ett obegränsat antal föremål. På så sätt får du notifikationer när viktiga händelser sker. 

4. Observera

För att lära dig fynda på auktion behöver du inte delta aktivt i budgivningarna. Faktum är att du kan dra stor fördel av att endast observera. Ta del av slutpriser och iaktta trender. På så sätt får du en uppfattning om vad du ska hålla utkik efter och hur du ska värdera olika föremål. Få en känsla för när det är rätt timing att lägga bud genom att analysera utvecklingen av diverse budgivningar över tid. Detta är bara några exempel på allt du kan lära dig av att observera en auktion online.

Fynda på auktion

5. Var uppmärksam & läs på

För att fynda på auktion online bör du vara medveten om det enorma utbud som oftast finns. Därav bör du inte låsa dig vid en viss typ av föremål. Om du till exempel är fast bestämd vid att fynda en antik vas, så är chansen stor att du scrollar förbi en Gucci scarf i nyskick som du hade fått för en hundring. Så var öppensinnad och läs på om olika objekts värde, vad som helst kan dyka upp online. 

Fynda på auktion online hos Flyttfirman 4 Ess

Att man inte kan ha kvar alla sina saker hela livet är fullt förståeligt. Vi får in mängder av spännande föremål efter jobb vi har utfört. En del skänks och somliga blir kvarlämnade efter en flytt eller ett dödsbo. På Flyttfirman 4 Ess är vi övertygade om att dessa saker kan skänka glädje samt få nytt liv i någon annans hem. Samtidigt hjälps vi åt för att göra miljön och våra framtida generationer en tjänst. Detta är bara några av anledningarna till varför man bör handla begagnat. Vi vill bidra på vårt sätt. Därför har vi startat vår egna auktion online och second hand butik i Stockholm

Behöver du hjälp med flytt i Stockholm? Begär offert idag.

Vi hjälper er med bland annat flytthjälp, transport, flyttstäd och magasinering.