×

Du har inga produkter i varukorgen.

Använd dig av rutavdrag vid din flytt

Har du någon fråga angående flytthjälp? Kontakta oss för förfrågan!

Att anlita en flyttfirma är något som många tycker är dyrt, det alla inte vet om är att sen 2016 så kan du få rutavdrag när du tar hjälp av olika flytt- och städtjänster. RUT är en förkortning för rengöring, underhåll och tvätt. Kort beskrivet så innebär det att om du köper tjänster som innefattar något inom de tre kategorierna så kan du få en rabatt upp till 50 % av kostnaden. 

Vad innebär rutavdrag?

Rutavdrag är ett avdrag som görs på din skatt, som kommer sänka kostnaden för dig som väljer att anlita t.ex. en flyttfirma. Det är ett avdrag som kan användas på hushållsnära tjänster, de två huvudsakliga kategorierna av tjänster man kan göra rutavdrag på är flytt- och städtjänster. Det som är väldigt smidigt är att vi som flyttfirma sköter detta åt dig, kostnaden dras direkt från fakturan och du behöver inte ansvara för att kontakta skatteverket.

Vem har rätt till rutavdrag?

Det finns ett flertal kriterier som måste uppfyllas för att man ska ha rätt till rutavdrag.

Rutavdrag - Flyttfirman 4 Ess

Hur mycket du kan få ut av rutavdrag vid din flytt

I januari 2021 så höjdes maxbeloppet för rutavdrag från 50 000 till 75 000 per person och per skatteår (tillsammans med rotavdrag). Hur stort avdrag du kan få beror på din inkomst och hur många andra avdrag du gör. Exakt hur mycket inkomst du måste ha för att utnyttja den maximala skattereduktionen är omöjligt att säga. Det är olika faktorer som spelar in, på skatteverket kan du räkna ut hur mycket rut- och rotavdrag som du har möjlighet att använda.

Rutavdrag - Flyttfirman 4 Ess

Bokar du oss på Flyttfirman 4 Ess så kan du vara säker på att du anlitar en flyttfirma med rutavdrag, om det gäller privatflytt eller andra tjänster som berättigar rutavdrag. Kontakta oss om du vill ha mer information om vad som gäller när det kommer till rutavdrag!

Behöver du hjälp med flytt i Stockholm? Begär offert idag.

Vi hjälper er med bland annat flytthjälp, transport, flyttstäd och magasinering.