×

Du har inga produkter i varukorgen.

Värdefulla tips: Att tänka på vid flytt

Har du någon fråga angående flytthjälp? Kontakta oss för förfrågan!

Det är mycket att tänka på vid flytt eller när du ska flytta hemifrån. Du ska packa ihop och lämna ett hem för att skapa ett nytt. Att flytta innebär ofta en stor förändring i livet, och den ena flytten är inte den andra lik. Kanske flyttar du hemifrån för att studera på ny ort, eller så flyttar du ihop med din käraste och påbörjar ett samboförhållande. Du kanske ska bilda familj och behöver en större bostad, eller så är du nyfiken på att flytta till en ny stad. En flytt kan se väldigt annorlunda ut beroende på vad det är för typ av flytt. Här listar vi några exempel på olika typer av flytt och vad som kan vara bra att tänka på inför respektive flytt. 

Att tänka på vid flytt som student 

Har det blivit dags att lämna boet och ge dig in i studentlivet? Grattis, vad roligt! Det är första steget in i framtiden på riktigt, där du får påbörja resan mot din framtida karriär. Även om den kanske kommer ändra riktning under årens gång. Det första du behöver tänka på är att skaffa dig en bostad, vilket kanske inte är det lättaste. Det första tipset är att sätt dig i kö till en studentbostad på direkten. Om kön är för lång kan du istället försöka hitta en lägenhet att hyra i andra hand eller ett trevligt kollektiv och få nya vänner på köpet. Vet du att du vill bo kvar på studieorten länge, samt har ekonomin till det, så kan det vara värt att satsa på en bostadsrätt. 

Second hand is your friend 

Om du inte har flyttat tidigare och bor kvar i ditt barndomshem är sannolikheten ganska hög att du inte har möblerna och prylarna du behöver till en lägenhet. Vilket betyder – SHOPPING! Dyrt, kanske du tänker. För att komma billigt undan kan du exempelvis handla second hand. Där kan du fynda miljövänligt och till kanonpriser, dessutom får du en unik prägel på ditt hem jämfört med en lägenhet med endast IKEA-möbler. Fast IKEA möbler är toppen de också. Glöm heller inte att utnyttja alla dina förmånliga studentrabatter när du handlar.

Bra att tänka på när du flyttar ihop med din partner 

Kärleken spirar och ditt förhållande är redo för nästa steg – samboskapet! Det är dags för dig och din partner ska slå samman era hem till ett gemensamt. Kanske har ni redan varsitt komplett hem med möbler och inredning som ni nu ska kompromissa om vems som ni ska använda. Antagligen kommer det att finnas en del saker som du vill behålla, men ni kommer överens om att använda din partners istället. Eller så kanske ni väljer att köpa nya gemensamma möbler. 

Magasinera mera 

Är du inte redo att göra dig av med eller sälja vidare dina prylar, så är ett bra alternativ att magasinera. Så har ni möjligheten att använda det i framtiden istället. Kanske passar inte möbeln in i ert nuvarande gemensamma hem, men ni vill ha det i ert nästkommande boende. Eller, så kanske ni upptäcker att ni inte är rätt för varandra och gör slut. Då är det en jobbig situation, för att inte tala om dyr, att ha gjort av med majoriteten av sina egna grejer, och sedan behöva köpa nytt igen.

detta ska du tänka på när du flyttar

Att tänka på vid flytt till hus 

Har det blivit dags att flytta till hus så är ni antagligen två personer eller fler vars tillhörigheter ska flyttas. Kanske flyttar ni från lägenheter, eller från ett hus till ett nytt hus. 

När det är dags att packa ihop hemmet blir det ofta påtagligt hur mycket saker man samlat på sig under åren. Allt ska packas ner och organiseras. Ömtåliga saker ska packas in, tunga möbler ska flyttas… ja, ni vet. För att göra flytten så smidig som möjligt rekommenderas att ta flytthjälp.

Några fördelar med att anlita en flyttfirma är: 

● Du slipper slita ut ryggen och kroppen. 

● Att flytta tunga och stora möbler går betydligt snabbare, säkrare och smidigare med en flyttfirma. 

● Du behöver inte oroa dig över hur du ska transportera möblerna till den nya adressen, flyttfirman står för transporten. 

● Dina saker och möbler kommer fram till din nya adress i samma skick som tidigare.

att tänka på vid flytt

Vi hoppas att du finner dessa tips hjälpsamma inför din nästa flytt, oavsett vad du står inför typ av flytt. Har du en vän som ska flytta – dela med dig av artikeln. Sharing is caring!

Behöver du hjälp med flytt i Stockholm? Begär offert idag.

Vi hjälper er med bland annat flytthjälp, transport, flyttstäd och magasinering.