×

Du har inga produkter i varukorgen.

Hur fungerar det att handla på auktion online i Stockholm?

Har du någon fråga angående flytthjälp? Kontakta oss för förfrågan!

Har du någonsin lagt ett bud på en auktion online i Stockholm? Då kanske du  känner till den pirrande känslan man får när man budar. Något vanligare är att fynda på second hand. Många gör det via loppis eller hemsidor likt blocket, medan andra föredrar spänningen med auktion online i Stockholm.

Att handla begagnat i sig är kanske inte speciellt svårt. Däremot kan det vara aningen knepigare att hitta något av faktiskt värde. Det finns flertal hushåll där ute som kanske rensar garaget eller säljer av saker från en närståendes dödsbo. I många fall kanske man varken har tid eller lust att djupdyka i fakta kring gamla ting. Men ibland kan det faktiskt vara så att man också saknar rätt kunskaper av vad som är värdefullt. Att gammalt porslin likt Rörstrand kan vara en guldgruva har många koll på men i ett hushåll finns det oftast mer som har ett bra andrahandsvärde.

Vad är viktigt att tänka på när man handlar på auktion online i Stockholm?

Att buda kan bli en dyr historia. Många som är nya på det här med auktion kanske inte vet att priset som du lägger som bud ofta inte är den summan som du betalar i slutändan. När du handlar på till exempel en loppis så hittar du ett föremål, förhandlar om priset och betalar säljaren direkt i handen. Om du handlar på en auktion online i Stockholm däremot så tillkommer ofta summor i form av provisionsavgift samt en slagavgift. Köper du dessutom konst så tillkommer en summa som kallas följerätt

Flera auktionshus erbjuder numera hemkörning av dina hem-klubbade prylar. Värt att tänka på är dock att denna summa också brukar vara rätt dyr. Om möjligheten finns kan det vara värt att åka och hämta upp sina köpta ting. Se helt enkelt till att du har allt nödvändig information innan du står som vinnare i budgivningen. Ett tips för att effektivisera din auktionsrunda och förhindra att den spårar ur är att redan innan bestämma vad du är ute efter att köpa. När du har en plan över vad och varför du ska leta efter just dessa ting kan det vara bra att sätta ett tak och en budget för dina köp. På så sätt har du lättare kontroll över din betalningsförmåga när det väl kommer till stundens hetta.

Handla på auktion online hos Flyttfirman 4 Ess

Många kanske redan vet att vi har en stor och populär second hand online butik på hemsidan. Däremot kanske några har missat att vi även erbjuder auktion. På auktionssidan uppdaterar vi ständigt med nya ting som kommer in för försäljning. Vem vet, kanske hittar du din nästa inredningspryl hos oss som hjälper dig att sätta prägel på ditt hem.

Behöver du hjälp med flytt i Stockholm? Begär offert idag.

Vi hjälper er med bland annat flytthjälp, transport, flyttstäd och magasinering.