×

Du har inga produkter i varukorgen.

Våra 6 bästa flyttips för dig som ska flytta hemifrån!

Har du någon fråga angående flytthjälp? Kontakta oss för förfrågan!

Har din dröm om att flytta hemifrån äntligen slagit in? Att flytta hemifrån är för många väldigt speciellt, oavsett om du ska bo själv eller med någon annan. I vissa fall kan man ha fördelen att få hyra en bostad möblerad. Däremot är oftast flyttprocessen densamma oavsett om du har köpt eller ska hyra en bostad. I den här artikeln kan du finna 6 värdefulla flyttips som kan hjälpa dig på traven under din flytt.

1.Se över ditt kontrakt

Regel nummer ett när du ska flytta är att se över ditt kontrakt. Här kan det vara bra att ta hjälp av någon kunnig för att se till så allting går rätt till. Avtalet ska vara skriftligt och samtliga inblandade ska skriva under. Se även till så att du har en kopia på avtalet ifall att det skulle hända något med någon av parterna.

2.Gör en budget

Oavsett vad man tar sig an i livet är det alltid smart att börja med en planering. Ett centralt flyttips är därför att börja med att göra en planering och en budgetkalkyl. Att göra en budget är fördelaktigt eftersom du då får en bra överblick över din kommande flytt. I budgeten ska du inkludera både fasta och rörliga utgifter som kan tänkas uppkomma när du ska flytta hemifrån för första gången. Ett exempel på fasta utgifter kan vara hyra för din hyresrätt alternativt den månadskostnad med ränta och amortering du får om du köper en lägenhet. Ofta vill man kanske även ha internet och TV vilket blir andra fasta utgifter i din kalkyl. Exempel på rörliga avgifter kan vara matkostnader, hygienartiklar samt eventuellt ett sparande eller pengar som ska gå till roliga aktiviteter.

3.Abonnemang och försäkringar

Idag sker både stor del av skola och arbete online samtidigt som all tillgång till sociala medier kräver internetuppkoppling. Trots att du kan sköta mycket via din smartphone så kan det vara skönt att ha bredband och TV-abonnemang klart vid inflytt. När du ska teckna ett nytt abonnemang är du ofta en attraktiv kund för operatörer. Se därför till att alltid jämföra olika alternativ och se över vad för förmåner du har som exempelvis student eller ungdom. 

En hemförsäkring kan kännas överdrivet och slöseri på pengar – speciellt om man är student med en liten inkomst. Men en hemförsäkring är det enda som räddar dig om du hamnar i en utsatt situation. Det kan vara att något blir stulet eller att du råkar ut för en olycka i form av vattenläckage eller brand. Försäkringen täcker även upp om du råkar förstöra något som du själv inte äger samt i många fall om det händer något när du är ute och reser. Ta gärna hjälp av Konsumenternas för att räkna ut vilken hemförsäkring som passar dig.

4.Kolla upp vad som gäller hos dig

När man flyttar till sitt första riktiga egna hem har man ofta drömmar och visioner över hur man vill att det ska se ut. Någon vill kanske ha en blomstrande fondtapet medan en annan vill bygga en sovalkov och sätta upp en hylla. Allt detta är oftast möjligt om du bor i en bostadsrätt. Ska du däremot flytta till en hyresrätt kan reglerna skilja sig åt. Det är alltid smart att se över vad som gäller i just din fastighet för att förhindra onödiga konflikter med grannar. 

5.Flyttips gällande din inredning

Många känner kanske igen sig i pirret när man ska handla sin första inredning till sitt nya hem. Man köper alltifrån kuddar, stolar, tavlor, vaser, ljusstakar – och det bästa av allt är att man får bestämma allt helt själv.  Att köpa heminredning tycker många är kul. Både att investera i nya möbler och att finna ting second hand både online och i butik. Låt dig däremot inte svepas iväg allt för mycket så du glömmer bort saker som är centrala i vardagen. Det kan förslagsvis vara relevant att införskaffa nödvändiga saker som kastruller, konservöppnare och galgar. Vi rekommenderar att du skriver en lista på saker och ting som kan tänkas behövas i ditt hem. Om du vill veta mer om varför det är bra att köpa begagnat så kan du läsa våra 5 anledningar till varför du ska köpa second hand.

6.Dags för flytt!

Här kommer din välgjorda planering till användning. Förhoppningsvis har du redan tagit till dig av olika flyttips och har en plan över hur flytten ska gå till praktiskt. Det som är lätt att glömma bort är dock hur påfrestande och tungt det kan vara att flytta. En räddare i nöden är då att anlita professionell hjälp av Flyttfirman 4 Ess, som erbjuder alltifrån flytthjälp, magasinering och städ. Har du till exempel inte haft någon möjlighet till att köpa kartonger inför din flytt? Eller har du saker du inte vill ta med till ditt nya hem men som saknar en plats att förvaras på? Oroa dig inte, hos Flyttfirman 4 Ess kan du både hyra samt köpa flyttkartonger vid behov och även magasinera dina överblivna tillhörigheter.

Behöver du hjälp med flytt i Stockholm? Begär offert idag.

Vi hjälper er med bland annat flytthjälp, transport, flyttstäd och magasinering.