×

Du har inga produkter i varukorgen.

Vinna budgivning på auktion online – Så här gör du

Har du någon fråga angående flytthjälp? Kontakta oss för förfrågan!

Intresset för nätauktioner växer så det knakar. Det är bekvämt, spännande, ekonomiskt, och miljövänligt. Men hur skiljer sig taktikerna för att vinna en budgivning online från en traditionell? Flyttfirman 4 ess har sammanfattat det som är viktigast att tänka på när du budar på nätet. 

vinna-budgivning-auktion-glad

Tre steg till att vinna budgivning

Att handla på auktion online skiljer sig till viss del från traditionella auktioner, inte minst budgivningarna. Det är däremot inte mer komplicerat, utan snarare tvärtom, speciellt för den som inte har någon tidigare erfarenhet. För att göra det ännu enklare har vi listat de tre viktigaste stegen till att vinna en budgivning på nätet. 

Planera

Oavsett om du är ute efter vinylskivor från The Beatles eller vintagekläder så bör du lägga upp någon typ av plan med fokus på budget. Nätauktioner pågår i regel under flera dagar, så för att vinna budgivning på auktion online rekommenderar vi att utnyttja den tiden. Ta reda på information om olika föremål som du är intresserad av, och använd kunskapen till att uppskatta värdet på dem. För att få en uppfattning om vad ett objekt är värt kan du till exempel använda dig av Blocket. Bestäm ett maxtak, och överstig det inte bara för att vinna en budgivning.

Bevaka

Ta vara på dem fördelar som finns på nätauktioner. Du kan enkelt besöka olika sidor för att hålla dig uppdaterad om nya föremål. När du stöter på ett intressant objekt så kan du använda dig av bevaknings-funktioner (som de allra flesta nätauktioner erbjuder) för att få notifikationer om när någon lägger ett bud. Om du har lagt upp en plan så kan du nu enkelt avgöra vilka auktioner du ska satsa att vinna budgivningen på. 

Avvakta

Det är oftast i slutskedet av nätauktioner som budgivningen tar fart på riktigt. Därav bör du alltid försöka ha is i magen och avvakta tills det bara är några minuter kvar. En del auktioner förlängs med ett par minuter om någon lägger ett bud under de sista 60 sekunderna. Genom att buda strax innan det minimerar du risken för tilläggsminuter och ökar dina chanser att vinna budgivningen. 

Bra att veta om budgivningar & auktioner online

För det mesta är det enklare att delta i budgivningar online än traditionellt. Det är inte alls lika stressigt, därav en betydligt mindre risk för att lägga ett bud på ren impuls. Däremot är det vanligt med extra kostnader, som provisionsavgift och administrativ kostnad. Kom även ihåg eventuella fraktkostnader. Villkoren varierar mellan olika auktionshus, så se till att du har koll på vad som gäller innan du bestämmer dig för att försöka vinna en budgivning.

auktion-online-vinna-budgivning

Vinna budgivning hos Flyttfirman 4 Ess

Är du sugen på att testa det du precis lärt dig i praktiken? Då är du varmt välkommen att besöka vår auktion online. Där kan du fynda bland mängder av spännande objekt som blivit kvarlämnade eller bortskänkta efter olika jobb som vi har haft. Glöm inte att även spana in vår second hand online och i Stockholm.

Behöver du hjälp med flytt i Stockholm? Begär offert idag.

Vi hjälper er med bland annat flytthjälp, transport, flyttstäd och magasinering.