Hur du gör din flytt så smidig som möjligt

Gör din flytt smidigare

Att flytta kan kännas exalterande men det kan också upplevas både tidskrävande och jobbigt. Det är mycket som ska planeras, packas och fixas innan flytten är helt komplett. Det finns däremot tillvägagångssätt som kan underlätta för dig under flyttperioden. I denna artikel har vi har sammanfattat värdefulla tips som kan hjälpa dig att göra din flytt så smidig som möjligt. 

Regel nummer ett när man ska göra något som är tidskrävande och innefattar mycket arbete – börja i god tid! Du kommer tacka dig själv om du redan innan flyttens start har en övergripande plan över hur den skall gå tillväga praktiskt. Vissa kanske känner att man vill sköta flytten helt själv medan andra känner behovet av att anlita professionell hjälp vid sin flytt. Ett exempel på vad du själv kan börja med innan flytten avgår är att göra en noggrann planering över ditt nya hem. Genom att ha en uppfattning om hur du vill ha ditt nya hem kan du också börja se över vilka saker du vill ta med dig och vilka saker du kanske inte längre behöver. 

Sälj dina tillhörigheter second hand

Om du har möbler eller tillhörigheter som du inte vill ta med dig till ditt nya hem så kan du både sälja av eller magasinera dem hos oss. Du kan antingen sälja dina ägodelar privat eller så kan du på ett smidigt sätt använda dig utav vår second hand butik som finns både online och i fysisk form i Älvsjö, Stockholm. Att sälja och handla second hand är bra både för plånboken och miljön, samtidigt som det är otroligt kul att fynda ting som är unikt och särskiljer sig från mängden. 

Istället för att köra dina gamla ägodelar till tippen bör du därför lämna in dem till oss för att ge chansen till ett nytt liv. Dessutom har du möjligheten att via vår second hand butik eller via vår auktion fynda något som kan hjälpa till att sätta prägel på ditt nya hem

Magasinera smidigt hos oss

Känner du att du inte riktigt är redo att sälja av dina gamla tillhörigheter, men saknar ett ställe att förvara dem på? Vi på Flyttfirman 4 Ess har lösningen för dig. Hos oss kan du magasinera dina prylar i våra egna lager till förmånliga priser. Det underlättar både vid magasinering och vid flytt att veta att innehållet är ordentligt skyddat och att det går smidigt att förflytta utan större problem. Ett viktigt tips som är övergripande över hela flyttperioden är därför att använda dig utav rejäla kartonger.

En tumregel för mängden flyttkartonger är att man brukar räkna på en kartong per kvadratmeter. Det betyder att ska du flytta saker från en yta på 63 kvadratmeter så behöver du helt enkelt cirka 63 flyttkartonger. Se därför till att du har tillräckligt mycket flyttkartonger redo på den planerade dagen. Det är både jobbigt att behöva flytta ting i plastpåsar samtidigt som risken för trasiga kartonger ökar om du packar för tungt. Packa istället lätt och strategiskt samt märk dina kartonger väl för en så smidig flytt som möjligt.

Packa noggrant och märk kartongerna väl

Om du märker kartongerna väl underlättar det betydligt när du väl ska packa upp. Då kan det även vara bra om man har packat viktiga prylar för sig för att kunna prioritera att packa upp dessa först. TV, telefoni, internet, badrumsartiklar och köksprodukter är exempel på föremål som kan vara bra att ha lättillgängligt direkt efter flytt. 

Se även till att ha relevant skyddsutrustning inför din flytt, framförallt sopsäckar – tro det eller ej men det brukar kunna bli en del sopor som ska slängas. Ytterligare ett tips är att fixa skydd för ditt golv för att slippa ta av skorna mellan varje lass och för att förhindra att behöva skura golvet det första du gör. 

Som tidigare nämnt är en flytt mycket tidskrävande och ibland kan man mitt i all flyttstress känna behovet av att bli avlastad. I ett sådant fall kan det vara praktiskt att anlita en flyttfirma. Vi på Flyttfirman 4 Ess erbjuder allt ifrån olika städtjänster till flytthjälp för att göra din flytt så smidig som möjligt. 

Kontakta gärna oss om du har några frågor eller vill begära ut en offert inför din flytt.

PSST! Letar du efter bolån men vet inte riktigt vart du ska vända dig? Spana in Bättre Bolån för att jämföra de olika bolån bankerna har att erbjuda. Där har du möjlighet jämföra räntan på bolån samt få objektiva rekommendationer av riktiga proffs.

Våra flytttjänster

Magasinering

Secondhand