Varför du ska köpa second hand

5 anledningar till varför du ska köpa second hand

Second hand och 4Ess

Bor du i Stockholm och är på jakt efter någonstans att fynda second hand? Inga problem – Vi erbjuder massvis med second hand artiklar till fantastiskt bra priser direkt på vår hemsida. Att köpa second hand möbler på nätet har aldrig varit enklare samtidigt som man bidrar till en mycket mer hållbar konsumtion. Varför ska man köpa nya och dyra produkter när man istället kan köpa begagnat och spara en massa pengar? För oss är valet mycket enkelt, men om du inte är helt såld än så har vi listat våra 5 anledningar till varför du ska handla second hand.

5 anledningar till varför du ska köpa second hand

1. Att köpa second hand möbler på nätet är bättre för miljön

Det finns redan tillräckligt med saker i världen utan att man behöver göra mer. Att använda det som redan finns gör mer för omvärlden än man kan tro. Att köpa kläder och möbler second hand är betydligt bättre för miljön, det sparar resurser, det minskar utsläppen och det minskar avfallet. Det sparar även på all den nya förpackningen som skulle användas för att paketera produkterna!

2. Du kan spara mycket pengar

Om du är någon som köpte fina och dyra möbler för att sedan vara tvungen att sälja dem efter något år (kanske på grund av flytt). Då vet du att det känns tråkigt när man behöver sälja det man inte kan få med dig för mycket mindre än vad du först betalade för dem. Det kan vara lite av ett slöseri med pengar att bara köpa nytt, och det finns bättre saker att spendera pengar på än just saker.

Det kan vara frestande att behålla saker som man inte riktigt gillar, behöver eller använder, helt enkelt för att man först betalade mer än vi borde ha och inte kommer att kunna få tillbaka de pengarna. När du köper saker second hand, är det mycket mer sannolikt att du betalar ett rimligt pris – och om du ändrar dig kan du sälja den till ett liknande pris. På så sätt kan du spara riktigt mycket pengar!

3. Fast fashion och dess påverkan på omvärlden

”Snabbt mode” eller “fast fashion” är en term som beskriver design-, tillverknings- och marknadsföringsmetoderna som fokuserar på att snabbt producera stora volymer kläder. Fast fashion producerar plagg som följer dagens modetrender och använder material av låg kvalitet för att ge billiga stilar till allmänheten. Dessa billigt tillverkade, trendiga kläder och möbler har resulterat i överväldigande mängder konsumtion. Tyvärr resulterar detta i skadliga effekter på miljön, de som jobbar i fabrikerna där kläderna skapas och i slutändan konsumenternas plånböcker.

Att köpa möbler och kläder second hand bidrar istället till hållbar konsumtion. Detta eftersom kläder, skåp, soffor och många andra saker då får en längre livsspann och kan komma till bättre användning, flera gånger om!

4. Second hand är mer samhällsvänligt

Stora internationella kedjor är där de flesta köper sina nya möbler. Dessa företag är beroende av globala försörjningskedjor och utomlands tillverkning. De beställer stora mängder för att hålla priserna låga (för att sedan höja dem i butik för konsumenterna). De uppmuntrar oss också att konsumera mer och mer.

Second hand butiker eller webbsidor är mestadels oberoende och lokala. Många av säljarna är vanliga människor som försöker tjäna några extra kronor för att bli av med överflödiga saker.

I detta fall är det ditt val om du vill att dina pengar ska gå till dessa stora internationella företags fickor eller istället  välja att stödja mindre företag och hålla pengarna inom din lokala samhällsekonomi.

5. Second hand saker och möbler har en historia

Det känns mycket mer givande att hitta en unik second hand möbel än en generisk vanlig möbel som alla har. Oavsett om det är spänningen i fyndet eller historien du avslöjar om artikeln, begagnade saker har alla en historia. Det är det som ger dem karaktär.

Vad väntar du på? Nu när du har läst våra 5 anledningar till varför du ska köpa second hand. Vi tycker du ska göra dig själv och din plånbok en tjänst genom att köpa second hand möbler på nätet hos oss på Flyttfirman 4 Ess. Välj, vraka och få prylarna hemskickat direkt till dörren. Du är även varmt välkommen att besöka vår fysiska Secondhand butik i Stockholm på adressen Götalandsvägen 216 i Älvsjö. Har du frågor eller kanske vill du lämna in ett föremål eller möbler till vår second hand butik? Då får du gärna kontakta oss så kan vi hjälpa dig!

Våra flytttjänster

Magasinering

Secondhand